Hvordan virker solceller?

Solceller producerer strøm ved at omdanne sollys til elektrisk energi. Dette sker gennem en proces kendt som fotovoltaisk effekt. Solceller er lavet af materialer, kendt som fotovoltaiske materialer, der typisk er lavet af silicium. Når sollys rammer solcellen, det bevirker elektroner i materialet til at skille sig fra deres atomkæder og bevæge sig gennem materialet, hvilket skaber en strøm. Strømmen produceret af solcellerne er direkte strøm (DC), der skal omformes til vekselstrøm (AC) for at kunne bruges i hjemmet eller forsyne et netværk. Dette sker ved hjælp af en inverter, der omformer DC-strømmen til AC-strøm. Solcellerne er normalt samlet i solpaneler, og flere solpaneler kan sættes sammen for at skabe et solcelleanlæg, der kan levere den nødvendige mængde strøm til et hjem eller en virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores hjemmeside med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.